Підтримати нас

В МЗС Угорщини назвали брехнею інформацію про врегулювання "мовного питання"

Автор статті
11 лютого 2018 16:24
624
Поширити:

Українська та угорська сторони під час переговорів в Ужгороді не досягли жодної домовленості щодо ухваленого минулоріч закону України "Про освіту".

З такою заявою вчора виступив речник держсекретаря Міністерства закордонних справ і торгівлі Угорщини Тамаш Менцер. Текст заяви опублікований на сайті уряду країни.

Слова Менцера стали відповіддю на заяву заступника голови МЗС України Василя Боднара, який вчора повідомив про узгодження з Угорщиною шляхів урегулювання "мовного питання".

"Інформація, що опублікована в українських медіа, є брехнею, ситуація в точності протилежна", – зазначив угорський дипломат.

Він також додав, що Україна й надалі відмовляється виконувати рекомендації Венеційської комісії.

"Позиція уряду Угорщини залишається незмінною і твердою: Україна не може розпочати реалізацію закону "Про освіту" допоки вона не дійшла згоди з національними меншинами, у тому числі з угорською національною меншиною", – зауважив Менцер.

Боднар на своїй сторінці в Twitter назвав реакцію угорської сторони "особливістю угорської дипломатії".

"МЗС Угорщини заперечує результати переговорів в Ужгороді! Дивно виходить – з Держсекретарем МЗС домовляєшся про шляхи вирішення питання, він підтверджує позитив переговорів на пресу, а потім речник озвучує зовсім протилежне", – написав він.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ