Підтримати нас

В Міносвіті поділилися планами щодо впровадження політики гендерної рівності в школах

Автор статті
14 грудня 2019 12:15
763
Поширити:

Міністр освіти України Ганна Новосад оголосила про створення освітньої стратегії щодо гендерної рівності. Про це вона написала у Facebook.

Про це вона написала у Facebook, повідомляє Захід.

Міністерка зазначила, що деякі підручники досі містять гендерну дискримінацію (нав’язування дівчатам і хлопцям окремих соціальних ролей і емоційних схем)

«Окремі вибіркові предмети, ховаючись за факультативністю, містять відверту дискримінацію за всіма ознаками»,– розповіла Новосад.

На підтвердження своїх слів міністерка оприлюднила деякі цифри. Зокрема дівчата в Україні складають 79% тих, хто вступають на гуманітарні науки і мистецтво, але лише 23 % – вчиться на інженерному профілі, 32% – на будівництві та архітектурі.

«Природний порядок, скаже більшість. Насправді, за результатами PISA, батьки частіше очікують, що їхні сини, а не доньки, працюватимуть у галузі науки, техніки чи інженерії – навіть тоді, коли їхні 15-річні хлопчики та дівчата ладнають з математикою на одному рівні»,– пояснила Новосад.

Підсумовуючи, Новосад заначила, що в освіті потрібна системна політика гендерної рівності кожного і наразі МОН над цим працює.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ