Підтримати нас

В Мінагрополітики хочуть створити програму підтримки молодого фермера

Автор статті
21 січня 2019 11:06
767
Поширити:

В Міністерстві аграрної політики і продовольства України хочуть створити директорат сільського розвитку та окремо – програму державної підтримки молодих фермерів.

 Про це заявив заступник міністра аграрної політики в продовольства України Віктор Шеремета на церемонії нагородження переможців Всеукраїнського фотоконкурсу «Листівка з села», повідомляє АgroРolit.com.

«І минулого року, і в цьому році, передбачені кошти на розвиток саме малого виробника. Якщо ви знаєте, в попередні роки державну допомогу отримували десяток чи декілька десятків крупних виробників... А до селянина вона ніколи не доходила. Тому ми змінюємо підходи. Ми працюємо над порядками на наступний рік, і я хочу просунути ще один додатковий напрямок (всього їх у нас –  7). Це – підтримка молодого фермера. Наші села старіють. Багато хлопців, хоч і мають можливість жити і працювати в селі, але у них нема ресурсів, нема підтримки. Тому вони їдуть або в міста, або за кордон. Так ми можемо втратити людей, особливо – молодь», – сказав Шеремета.

Він наголосив, що цей напрямок хочуть створити, аби дати можливість розвиватися селам.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ