Підтримати нас

В Херсонській ОДА надали результати аудиту використання бюджетних коштів

Автор статті
20 серпня 2019 02:00
664
Поширити:

Впродовж місяця спеціальна комісія провела аудит використання бюджетних коштів у Херсонській області за період з 1 січня 2018 року по 1 липня 2019 року.

Про це повідомляється на сайті Херсонської ОДА.

Начальник управління з питань внутрішнього аудиту облдержадміністрації Наталя Мамотенко та перший заступник начальника Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі Дмитро Сосинович, 19 серпня, представили результати перевірки.

За словами Наталі Мамотенко, аудит проведено з метою дослідження фінансових потоків з державного та місцевих бюджетів на території Херсонської області за період з 1 січня 2018 по 1 липня 2019 років за галузями, аналізу виявлених порушень фінансово-господарської діяльності контролюючими та правоохоронними органами, а надання висновків та рекомендацій щодо унеможливлення та скорочення випадків неефективного, нецільового,  незаконного використання бюджетних коштів.

Крім офіційних даних від підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, повідомлення про неефективне використання коштів платників податків надходили від громадськості та засобів масової інформації.

По всіх встановлених порушеннях комісією з аудиту надано рекомендації щодо їх усунення.

Детальний аудит розміщено на офіційному сайті облдержадміністрації для вільного ознайомлення.

У свою чергу, Дмитро Сосинович ознайомив присутніх із даними щодо виявлених порушень, які мають кримінальний характер та за якими відкриті кримінальні провадження:

«Таких фактів виявлено 26, з них 13 – тяжкі злочини. Спільно з Національною  поліцією проводиться розслідування та здійснюється оперативне супроводження. Сума коштів, які перебувають у кримінальному провадженні становить 83 млн грн. Також виявлено 43 тендерні процедури, які кваліфікуються як сумнівні. Їх загальна сума – понад 51 млн грн».

Підсумовуючи засідання, Юрій Гусєв наголосив, що за результатами аудиту буде зроблено висновки та направлено відповідні листи до правоохоронних органів:

«Про цей аудит проінформовано керівництво держави. Тому за результатами проведеної роботи будуть спрямовані листи з проханням вивчити результати перевірки до Служби безпеки України, Нацполіції, НАБУ, ДБР. Рекомендації будуть використані, щоб у подальшій роботі уникнути неефективного використання бюджетних коштів. Також пропоную цю роботу не закінчувати. Якщо у когось є повідомлення, що неефективно використовуються кошти, спрямовуйте на ім’я голови ОДА або начальника управління з питань внутрішнього аудиту».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ