Підтримати нас

В Херсонській області повинна бути посилена робота щодо вакцинації школярів

Автор статті
29 жовтня 2019 07:30
623
Поширити:

Увага даному питанню була приділена не випадково.

Адже як поінформувала присутніх головний лікар КЗ «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня» Інна Холодняк, за даними МОЗ України, на сьогодні рівень вакцинації в області вкрай низький і становить близько 40%.

«Чим менше вакцинованих, тим більший ризик захворіти. Працює лише колективний імунітет, тобто охоплення вакцинацією має бути не менше 85%. На вказані показники значно вплинула антивакцинальна компанія», - зазначила Інна Холодняк.

Головний лікар наголосила і на тому, що в період епідемічного сезону важливою є профілактика грипу.

За даними щотижневого моніторингу захворюваності населення на грип та інші ГРВІ, за позаминулий тиждень за медичною допомогою звернулися  4096 осіб. Показник захворюваності на 100 тис. населення склав 395,3 випадків, зниження на 14,3% у порівнянні з минулим тижнем. Серед них 80,7% дітей, зокрема, школярі – 48,8%.

Показники не втішають, саме тому Інна Холодняк закликала всіх жителів Херсонщини звернутися до своїх сімейних лікарів, здійснити вакцинацію та посилити контроль за проведенням вакцинації центрами первинної медико-санітарної допомоги.

За словами Інни Холодняк, вакцинація проти грипу вже розпочата. Щеплення зробили 516 осіб. Вакцини є в наявності в аптечній мережі, приватних кабінетах щеплення.

Про це повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ