Підтримати нас

У херсонській поліклініці №2 допомагають реабілітуватися після ковіду

Автор статті
03 грудня 2021 15:53
938
Поширити:

У відділенні амбулаторно-медичної реабілітації поліклініки №2 Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є.Є.Карабелеша допомагають долати постковідний синдром. Тобто розлади здоров’я після перенесеного захворювання: слабкість, біль у суглобах та м’язах, забудькуватість, головний та грудний біль, втрату нюху, стійкий кашель, задишку, прискорене серцебиття, і температуру близько 37 навіть після одужання.

Про це повідомляє пресслужба Херсонської міської ради.

Розлади здоров’я можуть продовжуватися до трьох місяців й більше. Адже вірус вражає легені, серцево-судинну систему, систему травлення, сечову й нервову системи, порушує роботу вегетативної системи, яка відповідає за внутрішні органи та терморегуляцію.

Ще торік, самотужки, на власному досвіді боротьби з коронавірусними ускладненнями, у поліклініці розробили ефективний курс швидкого подолання наслідків хвороби. До нього, в залежності від необхідності, зокрема входять: ручний масаж, протизапальна терапія, карбокситерапія, коктейлі та кисневі інгаляції, спеціальна гімнастика.

Пацієнтів на реабілітацію направляє сімейний або профільний лікар, у відділенні розписують необхідний комплекс процедур.

Також лікарі рекомендують вести здоровий спосіб життя, повноцінно харчуватися, не нехтувати фізичною активністю, а для відновлення роботи легень займатися дихальною гімнастикою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ