Підтримати нас

У Херсонській обласній лікарні провели три унікальні операції з відновлення кровотоку

Автор статті
22 жовтня 2021 11:54
905
Поширити:

Уперше на Херсонщині провели три унікальні малотравматичні операції з відновлення кровотоку в серці та головному мозку. Тепер херсонські медики можуть відновлювати кровотік у будь-якій артерії організму, роблячи точкові проколи мініатюрними інструментами під місцевим наркозом.

Прооперували пацієнтів у четвер, 21 жовтня, у Херсонській обласній клінічній лікарні, де нещодавно відкрився центр інтервенційної радіології. 

За словами директора обласної лікарні Віктора Короленка, це структурне відділення серцево-судинної хірургії, що дозволяє робити весь спектр ендоваскулярних втручань. Тобто, проведення малотравматичних, діагностичних і лікувально-оперативних втручань за допомогою спеціальних мініатюрних катетерних інструментів. Вони вводяться через точковий прокол під місцевим знеболювальним без розрізів та наркозу.

Нові методи вдалося впровадити завдяки стаціонарному ангіографу, який нещодавно придбали для обласної лікарні. Це універсальний апарат, який вирішує величезний блок кардіохірургічних проблем незалежно від місця їх розташування (головний мозок, серце або нижні кінцівки), зокрема:  

  • постановка стендів в артеріях головного мозку для профілактики інсультів;
  • планова коронарографія;  
  • відновлення прохідності судин при інфарктах (стентування);
  • лікування вроджених вад серця; відновлення кровотоку нижніх кінцівок;
  • відновлення кровотоку в артеріях головного мозку при гострих інсультах та інше.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ