Підтримати нас

В Австралії нагородили собаку, який врятував під час пожеж сотні коал

Автор статті
03 листопада 2021 06:36
2,068
Поширити:

Масові пожежі в австралійських лісах у 2019-2020 роках стали природним лихом, яке може претендувати на роль найбільшого у перші десятиліття двадцять першого століття.

Як повідомляють у Всесвітньому фонді дикої природи за цей період у пожежах загинуло близько трьох мільярдів тварин, у тому числі 143 мільйони ссавців, 180 мільйонів птахів, 51 мільйон жаб, 2,5 мільйони рептилій.

У цій ситуації було залучено всі ресурси, щоб врятувати представників австралійської фауни. Одним із найгероїчніших рятувальників був визнаний пес на прізвисько Ведмідь, якому завдяки гострому нюху та енергійному темпераменту вдалося виявити та вказати рятувальникам на сотні коал. Без Ведмедя цим тваринам загрожувала смерть у вогні чи задушливому диму.

У загоні рятувальників Ведмідь, представник породи кулі, слугує вже п'ять років. Він має особливо тонкий нюх і є єдиним собакою в країні, який навчений відшукувати коал, орієнтуючись на запах їхньої вовни та фекалій.

Подвиги Ведмедя не залишилися без уваги та нагороди. Міжнародний фонд захисту тварин нагородив пса золотою медаллю, а також подарував йому ласощі та іграшки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ