Підтримати нас

В Австралії домашні кішки стали катастрофічної проблемою

Автор статті
29 червня 2019 05:32
633
Поширити:

Бродячі домашні улюбленці загрожують іншим тваринам.

Вчені з'ясували, що щорічно жертвами кішок в Австралії стають близько 1,14 мільярда ссавців. Про це повідомило Biological Conservation.

При цьому 815 мільйонів тварин вбивають здичавілі кішки. З них 56% - місцеві різновиди.

Вишукування в історичній науці свідчать, що коти потрапили на материк разом з переселенцями в XVIII століття. Поява перших здичавілих особин зафіксовано в Сіднеї в 1820 році.

Уже в XX столітті колишні улюбленці стали загрозою через полювання на різноманітну австралійську живність. До сьогоднішнього дня чисельність таких мисливців оцінюють в майже чотири мільйони.

Варто відзначити, що серйозність проблеми свідчить введення в деяких штатах нагороди за скальп тварини. Весною 2019 року влада Австралії виступили із заявою про намір ліквідувати до двох мільйонів кішок за допомогою отруєних сосисок.

За даними групи вчених на чолі з Бреттом Мерфі з університету Чарльза Дарвіна, трохи більше одного мільйона птахів коти винищують щодня на території всього континенту. Вони ведуть полювання на 357 видів, практично всі з яких відносяться до ендемічних - невідомі за межами Австралії.

Також вважається, що одна кішка в середньому вбиває протягом року до 393 тварин, 221 з яких ендемічні.

Ряд місцевих природоохоронних організацій запропонували мирний варіант врегулювання. Вони вважають, що в штатах потрібно обгородити території, щоб звільнити їх від кішок та лисиць. Перший з таких протівокошачьіх заборів досяг 44 кілометрів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ