Підтримати нас

УЄФА дозволив приїжджим фанатам відвідувати матчі своїх команд за кордоном

Автор статті
07 вересня 2021 14:00
813
Поширити:

Півтора року Європейський союз футбольних асоціацій (УЄФА) забороняв уболівальникам відвідувати матчі своїх улюблених команд за кордоном.

 Це було викликано заходами безпеки, пов'язаними з поширенням коронавірусу COVID-19. Крім того, у багатьох країнах Європи досі діють істотні обмеження на відвідування футбольних матчів навіть для місцевих уболівальників. А, наприклад, в Іспанії зовсім заборонено ходити на стадіони.

Однак тепер карантинні обмеження в ряді держав або знімаються, або послаблюються. Це стало приводом для УЄФА зняти заборону на відвідування гостьових матчів вболівальниками з інших країн.

Дозвіл почне діяти  наступного тижня, тобто, з 13 вересня. Саме в ці дні, як відомо, стартують одні з найбільш очікуваних в Європі футбольних турнірів серед клубних команд: Ліга Чемпіонів, Ліга Європи і Ліга Конференцій (останній з цих трьох турнірів проводиться в сезоні 2021-2022 вперше).

Водночас у футбольній організації відзначають, що вболівальники можуть відвідувати матчі за кордоном лише за умови дотримання обмежень і вимог карантину, введених місцевою владою.

У найголовнішому турнірі Європи, Лізі Чемпіонів, Україну представляють два клуби - київське "Динамо" і донецький "Шахтар". Кияни стартують 14 вересня. Вони зіграють на НСК "Олімпійський" з лісабонською "Бенфікою". А вже наступного дня, 15 вересня, вболівальники "Шахтаря" вперше за багато місяців можуть скористатися дозволом УЄФА і відвідати матч своєї команди в Тирасполі. Протистояти донеччанам буде місцевий "Шериф".

Також у Лізі Конференцій 16 вересня стартує луганська "Зоря", яка здійснить переліт до Норвегії на матч з командою "Буде-Глімт". І це ще один шанс для фанів луганчан відвідати матч своїх кумирів за кордоном.

Зазначимо також, що своє рішення УЄФА розповсюдив і на матчі національних збірних. Напевно, підтримка українських вболівальників стане в нагоді в виїзних матчах команди Олександра Петракова проти Фінляндії та Боснії і Герцеговини. У цих поєдинках вирішуватиметься доля путівки до фінальної частини Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться в грудні 2022 року в Катарі.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ