Підтримати нас

Усіх нових членів Ради правосуддя, яка вирішує долю суддів, “узгодили” ще до обрання

Автор статті
23 грудня 2018 08:09
710
Поширити:

4 з 4-х суддів, яких журналісти та громадські активісти називали “заздалегідь узгодженими” ще до конкурсу, посіли місця у Вищій раді правосуддя.

4 з 4-х суддів, яких журналісти та громадські активісти називали “заздалегідь узгодженими” ще до конкурсу, посіли місця у Вищій раді правосуддя. Це заступник голови Київського апеляційного адмінсуду Світлана Шелест, екс-суддя Вищого госпсуду Лариса Іванова, голова Запорізького окружного адмінсуду Олег Прудивус та суддя апеляційного суду Донецької області Наталія Краснощокова, пише сайт "bihus.info".

Вища рада правосуддя (ВРП) - орган, що призначає і звільняє суддів, розглядає скарги щодо їхньої роботи, а також клопотання про їхні затримання у разі, якщо суддя ймовірно скоїв злочин. Обрав “заздалегідь обраних” служителів Феміди на посади членів ВРП З’їзд суддів.

Раніше журналісти програми “Наші гроші. Досудилися” розповідали про квартиру в урядовому кварталі, подаровану судді Світлані Шелест. Ціна квартир в елітній багатоповерхівці “Липська вежа” коливається від 20-ти до 85-ти мільйонів гривень.

Суддя Шелест

Житло преміум-класу площею 148 квадратів і вартістю десятки мільйонів гривень суддя Шелест, за її словами, отримала в подарунок від матері. “Моя мати здійснювала лікарську діяльність за кордоном, “ - так вперше з часу публікації сюжету суддя пояснила походження VIP-квартири. Раніше вона відмовлялася повідомити, хто подарував їй наддорогу нерухомість.

Квартира судді Шелест

Ще одна новоспечена членкиня ВРП - екс-суддя Лариса Іванова раніше отримувала негативний висновок Громадської ради доброчесності. Згідно з ним, у 2015 - 2016-му роках сім’я Іванової володіла 6-ма квартирами, 4-ма земельними ділянками та будинком площею понад 400 квадратів. На співбесіді свої чималі статки суддя пояснювала...роботою кочегара та збором полуниць.

Голова Запорізького окружного адмінсуду Олег Прудивус є так званим “суддею Майдану”. Під час революції своїм рішенням він заборонив мирну акцію під однією із запорізьких прокуратур.  Окрім цього, Прудивус не декларує власність своєї дружини, а саме внесок в статутний капітал страхової фірми “Кредо”, який з кожним роком збільшується, в той час як дружина офіційно взагалі не отримує доходів. Кваліфоцінювання щодо нього призупинили до надання ним пояснень щодо цих фактів.   

Суддя Прудивус
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ