Підтримати нас

"Усякій неправедній душі вигідно тримати вас за яйця": вийшов перший офіційний трейлер фільму "Дике Поле"

Автор статті
14 липня 2018 04:41
730
Поширити:

Презентовали перший офіційний трейлер пригодницького екшену "Дике Поле"режисера Ярослава Лодигіна, знятого за мотивами роману "Ворошиловград" Сергія Жадана. У широкий український прокат фільм вийде 8 листопада. Про це пише сайт Gazeta.ua.

Перший трейлер познайомить з головними героями історії, дія якої розгортається у 2010 році в Старобільську (Луганська обл.) — Германом (Олег Москаленко), Пастором (Олексій Горбунов), Кочею (Володимир Ямненко), Травмою (Георгій Поволоцький) і Ольгою (Руслана Хазіпова).

"Ми знімали в неймовірно красивих місцях, і я радий, що наш оператор Сергій Михальчук зміг передати на екрані яскраве і точне зображення Донбасу, саме такого Донбасу і Сходу України, яким його описував Сергій Жадан в книзі, і такого, яким люблю його я і яким його мало хто бачив", — зазначив режисер фільму Ярослав Лодигін.

За сюжетом головний герой Герман змушений повернутися у своє рідне містечко на Донбасі. Його старший брат зник, і тепер герою доведеться захистити сімейний бізнес — стару бензоколонку. Разом із нею — друзів дитинства та кохання у боротьбі проти тих, хто захоплює шматок за шматком землю, перетворюючи її на кукурудзяні поля та залізницю, котра нікуди не веде.

Проект "Дике Поле" став переможцем дев'ятого конкурсного відбору кінопроектів Державного агентства України з питань кіно, отримавши підтримку в розмірі 15,49 млн грн. Основні зйомки стрічки відбулись влітку 2017 року в Старобільську Луганської області, частина сцен була знята в Києві.

У 2014 році книга Сергія Жадана "Ворошиловград", за мотивами якої знята стрічка, стала кращим українським романом десятиліття за версією літературної премії ВВС Україна. Твір також отримав швейцарську літературну премію Фонду Яна Михальські. Текст перекладено п'ятьма мовами.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ