Підтримати нас

Уряд затвердив новий законопроєкт про боротьбу з відмиванням коштів

Автор статті
26 вересня 2019 08:08
696
Поширити:

Кабінет міністрів України схвалив та направив на розгляд Верховній Раді законопроєкт про систему боротьби з відмиванням коштів.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 25 вересня, передає сайт "Громадське" з посиланням на прес-службу Міністерства фінансів.

Новий законопроєкт має адаптувати українське законодавство до вимог європейських директив та міжнародних стандартів протидії відмиванню доходів, отриманих незаконним шляхом.

«Проєкт закону, зокрема, пропонує спростити процедури звітування про фінансові операції для суб’єктів первинного фінансового моніторингу (банків, страховиків, кредитних спілок, ломбардів, бірж, платіжних організацій та інших фінансових установ). Наприклад, розмір суми фінансових операцій, що підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу, збільшується зі 150 до 400 тис грн, а кількість ознак таких операцій зменшується з 17 до 4», — пояснюють у Мінфіні.

Також у законопроєкті передбачено запровадження ризик-орієнтованого підходу до фінансових операцій та автоматизацію процесу надання фінансової інформації.

Також законом передбачено збільшення штрафів за відмивання доходів — з 1% від суми зареєстрованого статутного капіталу до 10 мільйонів неоподатковуваних мінімумів (170 мільйонів гривень).

«Проект Закону вводить обов’язок для платіжних систем супроводжувати грошові перекази інформацією про платника та одержувача переказу; забезпечувати наявність та повноту інформації про платника та одержувача платежу; встановлювати запобіжні заходи, спрямовані на протидію маніпуляціям з грошима, одержаними від злочинів, та збиранню грошей чи майна для терористичних цілей», — додають у Мінфіні.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ