Підтримати нас

Управління охорони здоров'я: Близько 90% хворих на ковід херсонців - нещеплені

Автор статті
12 жовтня 2021 12:00
1,163
Поширити:

Як повідомляє начальниця управління охорони здоров'я Херсонської міської ради Світлана Межерицька, на середину жовтня ситуація з поширенням коронавірусу COVID-19 в обласному центрі погіршилася.

Кожного дня позитивні результати виявляють мінімум у 270-290 мешканців Херсона. А на минулих вихідних таких випадків було зафіксовано понад 700.

Світлана Межерицька каже, що в місті вже закінчуються ліжко-місця: 605 місць на 90% зайняті хворими з ковідом.

В управлінні охорони здоров’я наголошують, що близько 90% таких пацієнтів невакциновані.

У школах осінні канікули розпочнуться на два тижні раніше звичайного терміну - тобто, з 18 жовтня. В управлінні охорони здоров'я вважають, що це допоможе поліпшити ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції.

Крім того, за словами начальниці управління, у Херсоні відчувається брак кисню для хворих в особливо важкому стані. Втім, ця проблема - всеукраїнська.

Постачальники кисню пояснюють це тим, що коронавірусна хвороба у цю хвилю протікає у пацієнтів дуже важко, тому зросла потреба у кисні. Постачання його до херсонських лікарень ми чекаємо з дня на день, - підкреслює Світлана Межерицька.

Тим часом згідно з даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні вже не перший день щодоби фіксується понад десять тисяч випадків захворювання на коронавірус COVID-19.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ