Підтримати нас

Уперше в історії нагороду “Золотий м’яч” отримала футболістка, але церемонію вручення зіпсував сексизм

Автор статті
05 грудня 2018 05:31
630
Поширити:

Уперше в історії престижну футбольну нагороду "Золотий м’яч" отримала норвежка Ада Хегерберг.

Про церемонію вручення, яка завершилася сексистським скандалом, стало відомо після публікації декількох фотографій в акаунті ведучого Мартіна Сольвейга у Twitter.

Відомий французький журнал France Footbal нагороджує футболістів "Золотим м’ячем" з 1956 року. Нагороду вважають найпрестижнішою індивідуальною відзнакою в спорті, проте тільки цього року до категорії "Кращий футболіст" додали також категорію "Краща футболістка".

Під час цьогорічної церемонії, яку вів відомий французький музикант Мартін Сольвейг, коли на сцену піднялася переможниця категорії Ада Хегерберг, чоловік спитав у неї, чи не хоче вона станцювати тверк – напрям у танці, в рухах якого активно використовується робота сідниць, стегон, живота і рук. На запитання ведучого Хегерберг відповіла коротко: "Ні".

Після закінчення церемонії користувачі соцмереж почали обурюватися словами Сольвейга.

"Норвежка Ада Хегерберг стала першою жінкою, що отримала "Золотий м'яч", який вручають з 1956 року. Важливе досягнення для жінок і спорту. І щоб відсвяткувати, ведучий попросив її станцювати тверк. Ні. Це не нормально. Взагалі. Два кроки вперед. Кілька кроків назад", – написала одна з коментаторок.

Згодом ведучий вибачився перед усіма, кого образили його слова, а також виклав фото з футболісткою.

У вибаченні Сольвейг наголосив, що його неправильно зрозуміли, адже він погано говорить англійською, проте коментатори нагадали йому, що церемонію він вів французькою.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ