Підтримати нас

Умови, які має виконати Україна для отримання транша від Євросоюзу

Автор статті
29 травня 2019 13:28
678
Поширити:

Ключовою вимогою Європейського Союзу для отримання нового транша у розмірі 500 млн євро є утворення ринку електроенергії та запровадження кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить економіст Андрій Новак.

Ці вимоги ненові. Прописані в угоді з Європейською комісією. Тож її представники нагадують Україні про них. Найбільшою проблемою є ринок електроенергії. Його запуск перенесли з 1 липня на 1 жовтня. Це означає, що до кінця осені транша ми точно не отримаємо", - пояснює експерт.

Ці гроші для нас дуже важливі особливо в умовах пікових боргових виплат, наголошує він.

"Без нових валютних вливань ми не зможемо розрахуватися за боргами. Тож кошти Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду потрібні нам, щоб врятувати державу від дефолту.
Щодо перевірки електронних декларацій - це не ключова вимога. Усі розуміють, що декларування - це нове явище для України. Тож реалізувати його сповна досить важко. Нам достатньо буде продемонструвати початок цього процесу та бажання рухатись у правильному напрямі", - вважає Андрій Новак.

Дуже важливою вимогою для отримання транша він називає кримінальне покарання за незаконне збагачення.

"Наступна Верховна Рада буде змушена його прийняти. Адже це - обов'язкова умова співпраці не тільки з Європейським союзом, а й із МВФ і Сполученими штатами", - додає економіст.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ