Підтримати нас

«Укрзалізниця» продемонструвала, куди пішли гроші на обладнання КПВВ

Автор статті
16 листопада 2019 12:25
621
Поширити:

Філія «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд» АТ «Українська залізниця» 29 жовтня та 6 і 13 листопада уклала 12 угод про будівництво контрольних пунктів для автомобільного сполучення з тимчасово окупованим Кримом на загальну суму 55,84 млн грн. 

Про це повідомляє ProZorro.

«Наші гроші» 18 жовтня повідомили, що ДП «Укрінтеравтосервіс» Мінінфраструктури відмінило тендери на будівництво цих пунктів за 181,34 млн грн., бо уряд на прохання самого Мінінфраструктури передав функції замовника до залізниці. При цьому міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що «після перегляду бюджету, а саме цінових позицій, за якими були виявлені ознаки фіктивності, економія коштів по об’єкту складе на рівні 30-35%». Тоді у «Прозорро» не було тендерів залізниці щодо цього будівництва.

Після цього Кабінет міністрів України 28 жовтня видав постанову №890, у якій сказано, що «Укрзалізниця» будує ці пункти «в умовах особливих економічних та соціальних обставин, що виникли у зв’язку з необхідністю ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої тимчасовою окупацією Автономної Республіки Крим та м. Севастополя».

Потім залізничники 29 жовтня оприлюднили два допорогові звіти. Решту закупівель вони провели вже у листопаді за скороченою переговорною процедурою, яка дає на оскарження в АМКУ п’ять днів замість звичайних десяти. Підставою для її застосування стала «нагальна потреба у здійсненні закупівлі у зв’язку з виникненням особливих економічних чи соціальних обставин, яка унеможливлює дотримання замовниками строків для проведення тендеру, а саме пов’язаних з негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій». Причому в обґрунтуванні філія послалась на вищезгадану постанову.

Міністр інфраструктури 12 листопада заявив, що режимні зони готові на 95-97%.

Нагадаємо, ще в липні голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв пообіцяв президенту Володимиру Зеленському під час візиту того у Херсон, що відкриття режимних зон пунктів «Чонгар» і «Каланчак» відбудеться 15 листопада, в день народження Гусєва.

  • ДочП «Херсонський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» отримало два найбільших замовлення на 33,59 млн грн., або 60% коштів.

Дорожники збудують внутрішньо-майданчикову дорогу та благоустроять територію в сервісній і режимній зонах, реконструюють автодорогу в режимній зоні пункту «Чонгар», а також благоустроять та озеленять територію пункту «Каланчак». Ціни будівельних матеріалів у підсумковій відомості ресурсів найбільшого тендеру відповідають ринку.

  • АТ «Банкомзв’язок» багамської компанії «Ditel, inc.» змонтує системи охоронно-тривожної сигналізації, контролю доступу та охоронного відеоспостереження у сервісній і режимній зонах пункту «Чонгар» за 13,06 млн грн., або 23% коштів.
  • ПП «Евротрансстрой» Людмили Нікори збудує локальні очисні споруди біологічної очистки господарсько-побутових стічних вод і змонтує системи кондиціонування, вентиляції та блискавкозахисту пункту «Каланчак» за 4,66 млн грн., або 8% коштів.

Решта коштів розподілилась між чотирма фірмами по 2%: ТОВ «Ай Еф Ті» – 1,30 млн грн., ТОВ Виробничо-сервісна фірма «Гідрогеосервіс» – 1,22 млн грн., ПП «Олімп-Юг» – 1,10 млн грн., ВП «Природоохоронне підприємство «Екологія» – 0,90 млн грн.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ