Підтримати нас

Укрзалізниця передумала переходити на паперові і купить склянок на мільйон гривень

Автор статті
14 жовтня 2019 15:09
953
Поширити:

Філія "Пасажирська компанія" акціонерного товариства "Українська залізниця" шукає постачальника 147 тис. 500 склянок.

Витратити планують 1 млн 169 тис. 970 грн, згідно оприлюдненій 11 жовтня інформації на веб порталі державних закупівель "ProZorro", передає сайт "Gazeta.ua".

Поставити склянки для чаю об'ємом 250 мл переможець конкурсу має до 31 грудня у Львів, Харків, Дніпро, Одесу й Київ.

13 вересня компанія оголосила аналогічний тендер. Закупівля не відбулася - зголосився один учасник, ТОВ "Авітонс" із пропозицією 1,035 млн грн. Тоді ж "Укрзалізниця" оголосила тендер на постачання 5571 підсклянника з нержавіючої сталі. За них мають заплатити 601 тис. грн.

Отже, одна склянка коштуватиме приблизно 8 грн, підсклянник - 108 грн.

Укрзалізниця розглядає можливість перейти на паперові склянки у потягах, написав у фейсбуці керівник підприємства Євген Кравцов 9 вересня. Одноразовий посуд шкодитиме довкіллю й обійдеться дорожче бюджету, коментували користувачі соцмережі.

У липні засоби масової інформації повідомляли про закупівлю "Укрзалізницею" 231 набору з підсклянника, склянки, ложки та упаковки. Вартість сягала 468 тис. грн, за результатами тендеру.

Однак від тієї закупівлі відмовилися, натомість мали закупити додатково рідкого мила у вагони, заявляв Євген Кравцов:

"Пити чай зі склянок за 2 тисячі гривень точно не смачніше. Хоча там є коробка і ложка з логотипом. Може, через це на них хотіли витратити більш ніж мільйон. Нахабність у декого захмарна. Закупівлю підсклянників зупинив. Вже дав розпорядження: на ці гроші зробимо додаткову закупівлю рідкого мила у пасажирські поїзди. Якщо рахувати навскидку, то за мільйон можна купити близько 30 тонн мила".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ