Підтримати нас

“Український театральний Оскар” без херсонських вистав

Автор статті
31 березня 2021 15:55
764
Поширити:

Вчетверте триває Всеукраїнський театральний фестиваль-премія "ГРА" - один з найпрестижніших конкурсів, який присвячений саме постановочній частині театрального мистецтва (його вже встигли охрестити "український театральний Оскар").

Днями журі оприлюднило лонг-лист конкурсу-2021, до якого потрапило тридцять робіт. Ці вистави претендують на перемогу в шести номінаціях.

Заявки приймалися від театрів, які здійснили нові постановки з 1 січня по 31 грудня 2020 року. Звичайно ж, реалії минулого року не могли не позначитися на діяльності вітчизняних театрів: вистав стало помітно менше, багато "храмів Мельпомени" і зовсім на певний період закривалися, дотримуючись карантинного локдауну.

Проте, одразу 89 заявок з 23 міст України надійшло на конкурс (найбільше з Києва - 36 заявок).

На жаль - жодної вистави від двох херсонських академічних театрів - імені Куліша і театру ляльок - в лонг-листі ми не побачили ... Важко сказати, суб'єктивна це оцінка членів журі або ж цілком об'єктивно херсонці "не дотягують" до рівня конкурсу.

Серед номінацій фестивалю-конкурсу "ГРА" наступні:

  • За кращу драматичну виставу;

  • За кращу виставу камерної сцени;

  • За кращу виставу для дітей;

  • За кращу музичну виставу в жанрі опери / оперети / мюзиклу;

  • За кращий хореографічний / балетний / пластична вистава;

  • За кращий пошуково-експериментальний спектакль.

Під час другого етапу конкурсу члени журі будуть їздити по регіонах, де переглянуть "вживу" всі вистави, що потрапили до номінацій. Після цього в липні-серпні буде сформовано шорт-лист, до якого потрапить 12 кращих вистав. Ну а 6 кращих з кращих будуть оголошені під кінець року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ