Підтримати нас

Українських моряків вербували для переправлення мігрантів

Автор статті
25 листопада 2021 14:16
1,058
Поширити:

У цьому підозрюють уродженця Херсонщини. Саме він вербував українських моряків для перевезення нелегальних мігрантів з Азії до Європи.

Зловмисник агітував українських моряків, що мали проблеми з дозвільними документами та перебували у скруті, повідомляє УНН із посиланням на дані МВС.

Він обіцяв влаштувати їх на високооплачувану роботу на суднах далекого плавання за кордоном. Зрештою, місцем роботи цих моряків ставали яхти, які займалися «туристичними турами» для нелегальних мігрантів із Західної Азії до Греції та Італії. Крім того, жертвами протиправної діяльності були не лише моряки, а й інші громадяни, які не мали жодних навичок у судноплавстві.

Більшість українських моряків замість заробітків отримали терміни ув'язнення у країнах ЄС, а чимало нелегальних мігрантів тонули в Середземному морі. За даними МВС, канал торгівлі людьми організував уродженець Херсонщини разом зі спільниками з-за кордону.

За кожного завербованого українця він отримував по 2 тисячі доларів США. Наразі зловмисника затримано, йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ