Підтримати нас

“Українські в’ялені помідори” переїжджають із Чорнобаївки

Vgoru
Автор статті
26 червня 2022 13:34
1,004
Поширити:

Ще до початку повномасштабної війни Чорнобаївка славилась своїми в’яленими томатами, повідомляє SEEDS.

Виготовляє їх Андрій Бігленко під ТМ “Українські в’ялені помідори”. Через бойові дії підприємцю довелося тимчасово покинути домівку і наразі він шукає місце, куди зможе перенести виробництво.

На рік підприємство випускало 20-25 тис. баночок продукції, переробляючи від 30 до 40 тонн помідорів, які закуповували в Херсонській області, пише AGRI-GATOR. Зараз Андрій Бігленко шукає регіон, де можна було б закуповувати стільки ж томатів. Саме там і планує розмістити виробництво. Наразі власник крафтового бренду розглядає Одеську та Миколаївську області.

“Ми хочемо відновити виробництво, зі мною моя команда — моя сім’я. У цю справу вкладено дуже багато часу, розуму та інвестицій, тому втрачати нічого не хочеться. У Чорнобаївці зараз залишилось усе: обладнання, сировина, готова продукція, наш будинок і всі речі. Усе, що можна було використовувати зараз для виробництва. Я дуже сподіваюсь, що нікуди воно звідти не дінеться. У нас же є знання та досвід. Мінімальні інвестиції — 500 тис. грн, щоби побудувати заново цех, пройти сертифікацію, придбати мінімальне обладнання, мати оборотні кошти. Якщо виходити за межі сімейного бізнесу, то інвестиції у виробництво складуть від 3 млн грн”, – розповідає Андрій Бігленко.

Наразі, головне завдання виробника – знайти місце для підприємства поблизу місць масового виробництва помідорів, оскільки транспортування на великі відстані псує якість томатів та робить більшою собівартість виготовлення в’ялених помідорів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ