Підтримати нас

“Україною пішки” Хроніки проєкту (Частина 3)

Автор статті
08 липня 2021 16:00
1,510
Поширити:

Завершальна розповідь про реалізацію неймовірного проєкту #Україноюпішки, #пішкиРівнеОдеса, у рамках якого авторка детективів Ксенія Циганчук та дослідниця життя Наталія Шнурик запланували здійснити піший похід з Рівного до Одеси (орієнтовно 650 кілометрів).

У попередніх публікаціях Частина 1 та Частина 2 ми розповіли про місця, які довелося відвідати дівчатам на шляху.

А саме:

  • Острог
  • Ізяслав
  • Старокостянтинів
  • Бабине
  • Хмільник
  • Літин

Також повідомили про драматичний розвиток подій, а саме про те, як Наталія Шнурик зійшла з маршруту через проблеми з ногами. Тож до Вінниці Ксенія вже вирушила сама, шокована від того, що більше не мала супутника.

Ксенія Циганчук написала:

У Вінниці я спершу зупинилася в готелі, а потім мене запросили до себе друзі - щоб я могла відпочити й почекати, чи не з'явиться супутник. Я виставила пост, що супутник може йти не усю відстань, а лише день-два, якщо людина переймається, чи пройде велику відстань. Тобто ще був варіант знайти кількох супутників, які б пройшли зі мною невеликі шматки маршруту. Люди відгукувалися - але лише для того, щоб висловити захоплення сміливістю, а ще казали, що залюбки приєдналися, якби не... І купа різних причин.

Проаналізувавши наш з Наталею маршрут й зрозумівши, що мали місце моменти, коли самому було б непереливки (наприклад, коли в Наталі був тепловий удар чи коли в когось із нас повністю пропадав мобільний інтернет одночасно), я вирішила, що йти самій було б нерозумно. Похід задумувався як ретрит в першу чергу, а не як ризик для життя і здоров'я. Тому вирішила припинити. Якщо аналізувати, то походом дуже задоволена. Так, прикро, що довелося зупинитися, але з іншого боку ми пройшли 350 км (відстань між містами + екскурсії по містах) і це неймовірно крутий досвід і відчуття, які запам'ятаєш назавжди. Уявіть тільки: ви прокидаєтеся вранці й мандруєте 40-50-60 км лісами, селами, полями, - дуже незвичні відчуття.

Про похід пишу в соцмережах: хештег #щоденникРівнеОдеса

Якщо хтось бажає зробити щось схоже - можу поділитися досвідом.

Чудово, що є в нашій країні такі ентузіасти з незвичайними ідеями. Сподіваємося, дедалі більше наших земляків зможуть реалізувати задумане і поділитися враженнями. А ми своєю чергою із задоволенням розповімо про це читачам.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ