Підтримати нас

Українцям автоматично продовжено соціальні виплати та субсидії

Vgoru
Автор статті
19 травня 2022 10:46
1,254
Поширити:

Урядом України продовжено виплату субсидій та соціальних виплат громадянам до кінця воєнного стану. Про це розповіла в інтерв'ю Уніан міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

 

"Ми автоматично, без звернення людини, продовжили на час дії воєнного стану фінансування всіх раніше призначених соціальних допомог, субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг та спростили призначення для нових отримувачів. Понад 6 млн людей охоплені одним видом соціальної допомоги", - повідомила міністерка.

За її словами, з початку війни профінансовано 100% субсидій. Зокрема і для регіонів, де через бойові дії або окупацію не працюють органи соціального захисту.

Наразі люди найчастіше звертаються до відомства щодо отримання пенсій та соціальних допомог на окупованій частині України або після переміщення. 

Одне з актуальних запитань стосується допомоги внутрішньо переміщеним особам. Лазебна розповіла про види допомоги, на яку вони можуть розраховувати: 

“По-перше, це всі 35 видів соціальної допомоги, які передбачені законодавством, та які вони можуть отримати за новим місцем перебування. По-друге, це допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам, які перемістились з місць активних бойових дій, окупованих населених пунктів або мають зруйноване житло. Вона надається у розмірі 3000 гривень - для осіб з інвалідністю та дітей, і 2000 гривень - для усіх інших осіб”.

Окремий механізм стосується виплати пенсій на окупованих територіях. Зокрема, якщо доставити людям гроші через “Укрпошту” немає можливості, то всі суми пенсій зараховується на рахунки, які людям відкрили в "Ощадбанку", говорить міністерка:

“Пенсія зараховується на рахунки після того, як "Укрпошта" за погодженням з військово-цивільними адміністраціями подає до Пенсійного фонду інформацію про відсутність технічної можливості здійснювати виплату і доставлення пенсій на певних територіях. Кошти з рахунку людина може невідкладно одержати у будь-якому відділенні "Ощадбанку" на безпечній території на підставі паспорта та довідки з номером податкового коду, підписавши договір банківського рахунку”.

Якщо людина не має змоги звернутися до  "Ощадбанку", то її кошти зберігаються. Після того, як Укрпошта відновить свою роботу, пенсіонеру принесуть всю суму додому. 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ