Підтримати нас

Україна планує експортувати металопродукцію в контейнерах

Vgoru
Автор статті
30 березня 2022 09:12
906
Поширити:

Через військову агресію Україна змушена шукати альтернативу морським експортним постачанням металопродукції.

 

Переважно Україна експортувала металопродукцію з чорноморських портів, а також з порту Маріуполь, які зараз заблоковані або захоплені окупантами, повідомив генеральний директор групи “Метінвест” Юрій Риженков в інтерв’ю “Україна 24”.

Через блокаду портів постало питання ввезення в Україну сировини (металургійного вугілля для виготовлення сталі), а також вивезення готової продукції.

“У цьому напрямку співпрацюємо з “Укрзалізницею”. Наше завдання – знайти вирішення логістичної проблеми та запустити економіку”, – прокоментував Риженков.

Щодо експортних втрат, то Україна відправляла залізну руду на два ринки: європейський та далекосхідний. У Китаї та Далекому Сході частка постачання з України мала, і на ринку не позначиться. Але в Європі Україна була і залишиться великим постачальником: у березні на європейський ринок продали близько 1 млн тонн залізорудної продукції, зазначає експерт.

Україна втратить через війну близько 60% виробництва залізорудних підприємств. Тому зараз головне завдання приватного сектору — налагодити подальший продаж продукції спільно з УЗ та Кабміном. За словами Риженкова, бізнес планує максимально переорієнтуватися на західні країни, спробувати модернізацію та інноваційні рішення, наприклад, контейнерні перевезення.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ