Підтримати нас

Українці майже однаково ставляться до Маршу рівності та смолоскипної ходи націоналістів – опитування

Автор статті
18 грудня 2018 16:30
679
Поширити:

Більшість українців майже однаково негативно ставляться до проведення в країні Маршу рівності (87%) та смолоскипної ходи націоналістів (73%) та не готові взяти участь у цих акціях.

Такі дані дослідження "Толерантність або нетерпимість. Соціологічний погляд" озвучив на презентації директор соціологічної компанії Seetarget, що працювала над опитуванням, та доцент факультету соціології Київського національного університету ім. Т. Шевченка Олексій Боровський, повідомляє Центр інформації про права людини.

В опитуванні, яке проводили експерти на початку грудня, взяли участь понад тисячу осіб з усіх регіонів України, за винятком АР Крим та окупованих частин Луганської та Донецької областей. Похибка вимірювання – 1,7–2,9%.

Згідно з отриманими результатами, окрім Маршу рівності та націоналістичних смолоскипних маршів, українці негативно сприймають і так звані зомбі-марші на Геловін (69,5% оцінили їх проведення дуже негативно). Також опитування показало низьку кількість людей, що готові взяти участь у цих заходах: на Марш рівності готові вийти 1,1% українців, на ходи націоналістів – 7,1%, а на зомбі-марші – 10,6%.

За словами експертів, думки опитаних розділилися щодо хресних ходів (44% виступають за проведення, а 37% – проти), першотравневих акцій (45% та 40% відповідно) та соціально-політичних акцій протесту (48,9% та 39,7%). Вийти на ці акції готові майже 22% у разі хресної ходи, 26,7% – першотравневого маршу та майже 31% респондентів приєдналися б до акцій першого травня.

Наразі позитивно українці ставляться тільки до проведення в країні параду на День Незалежності (74,2%), військових парадів узагалі (64%). Трохи більше половини – 55% – опитаних підтримують і проведення маршу за традиційні цінності, але вийти на них готові лише 29% українців. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ