Підтримати нас

Українських серіалів стане втричі більше

Автор статті
07 липня 2017 10:03
568
Поширити:

Верховна Рада ухвалила зміни до Податкового та Митного кодексів щодо державної підтримки кінематографії.

"Це дозволить залучити приватні кошти в індустрію", — йдеться у пояснювальній записці до документа.

— На папері все виглядає красиво. Урядовці замахнулися на те, щоб переробити всю систему кіновиробництва, — каже продюсер 45-річний Андрій Єрмак.. Пропонують субсидію на виробництво іноземних фільмів на території України. Частину витрачених на картини коштів обіцяють повертати. Та навіть нашим підприємствам ПДВ відшкодовують з великими труднощами. Чи погодяться закордонні інвестори працювати на таких умовах?

— Законом затвердили грошову підтримку серіалів. Незабаром їхня кількість зросте. В цьому зацікавлені виробники — великі телевізійні групи. Поки що рівень вітчизняних серіалів значно нижчий за рівень повнометражних фільмів. Частка українського телевізійного кіно в ефірі загальнонаціональних телеканалів має зрости втричі. Це урядовці анонсували в пояснювальній записці до закону про підтримку державою українського кіно. Частка ­вітчизняних фільмів у касових зборах повинна збільшитися із сьогоднішніх 2,5 відсотка до 25.

Рішення про отримання державного фінансування фільму прийматиме Український культурний фонд та Рада з підтримки кінематографії. Стрічка має висвітлювати події, які є частиною української або європейської культури та історії. Або якщо зйомки відбувалися в Україні і до виробництва стрічки залучали вітчизняних фахівців.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ