Підтримати нас

Український художник набирається досвіду в Бельгії, щоб відбудувати Донбас

Автор статті
19 липня 2019 10:20
787
Поширити:

Український художник Роман Мінін представив виставку у бельгійському місті Шарлеруа. Проходить з 5 липня по 6 жовтня. Через велику кількість шахт цей регіон прозвали "чорною столицею" Бельгії.

Виставка Minin(g) Charleroi проходить у музейному центрі Bois du Cazier. Це колишня шахта, де у 1956-му відбулася масштабна пожежа. Тоді загинуло 262 людини. З 1990 року функціонує як музейно-меморіальний центр, пише сайт "Gazeta.ua".

Гірники — основна тема творчості художника. Мінін виріс у шахтарському місті Мирноград, Донецької області. Критики пояснюють, що шахта у його творчості — метафора на закриту соціальну систему з повною відсутністю демократії.

"Я вивчаю досвід міста Шарлеруа, яке вибралося з економічної кризи. Хочу застосувати отриманні знання для підняття мого рідного Донбасу з колін", - розповідає Мінін.

Велика частина економічних проблем Шарлеруа вирішилася завдяки закриттю шахт. Визнали, що вони небезпечні для здоров'я та не приносять достатнього прибутку. Останні шахти у Бельгії закрилися наприкінці 1980-х.

Це вже другий проект художника, що пройшов у Бельгії. У ньому Роман Мінін представив барельєф , вітраж на дверях шахти, великі постери картин та експонати з використанням технологій віртуальної реальності — деякі композиції можна побачити лише у спеціальних окулярах.

Восени Роман Мінін презентує наступний бельгійський проект.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ