Підтримати нас

Українські залізничники відзначають професійне свято

Автор статті
04 листопада 2020 09:00
799
Поширити:

Сьогодні, 4 листопада, в Україні відзначається професійне свято залізничників - День працівників залізничного транспорту. 

Як відомо, головним органом управління залізничним транспортом в Україні є Укрзалізниця, яка (принаймні, поки що) забезпечує 3% ВВП країни. До сфери Укрзалізниці входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна та Придніпровська залізниці, а також інші підприємства та організації єдиного виробничо-технологічного комплексу. Загалом залізничний транспорт забезпечує 56% вантажних і 43% пасажирських перевезень, здійснюваних всіма видами транспорту. 

На сьогодні у сфері Укрзалізниці працюють понад 272 тисяч осіб. За обсягами вантажних перевезень залізниці України посідають четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії. Згідно з рейтингом Всесвітнього економічного форуму, українські залізниці займають 37 місце у світі, що не так уже й погано, враховуючи, що за автошляхами Україна у другій сотні, а за авіаперевезеннями - у кінці першої. Територією України проходять 4 Міжнародні залізничні транспортні коридори. Довжина національної мережі залізничних транзитних коридорів в Україні складає 3162 км.

Відзначимо, саме 4 листопада 1861 року з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший поїзд на територію сучасної України. Тому цей день вважається початком історії залізниць в Україні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ