Підтримати нас

Українські авіаційники змагаються на спартакіаді у Скадовську

Автор статті
06 червня 2019 08:27
706
Поширити:

На Херсонщині 4 червня стартувала XVIII авіаційна спартакіада. Ініціатива проведення цьогорічного спортивного турніру між працівниками різних підприємств української авіаіндустрії належить керівництву аеропорту “Херсон”.

Директор аеропорту “Херсон” Віталій Кучерук.

Його директор Віталій Кучерук згадує, що раніше спортивні турніри проходили в кримському місті Алушта на стадіоні “Спартак”. Після анексії півострова Росією вони майже не проводилися.

"Разом з однодумцями ми вирішили відродити цю спортивну традицію. За проведення авіаспартакіади змагалися два міста: Чорноморськ та Скадовськ. Нам вдалося довести, що тут, у Скадовську, краща інфраструктура та спортивна база для змагань", - розповідає Віталій Кучерук.

Цьогоріч на авіаспартакіаду зібралося десять команд. Вони представляють аеропорти Києва, Борисполя, Херсона, Харкова, Одеси, Кривого Рогу та Миколаєва. Також у змаганнях беруть участь команди від державного підприємства “Украерорух”, авіаційної транспортної компанії  “Южмашавіа” та флагманської авіакомпанії України “МАУ”.

Команди XVIII авіаційної спартакіади у Скадовську.

Всі вони змагаються між собою у 6 видах спорту: футзал, пляжний та класичний волейбол, гирьовий спорт, шахи і настільний теніс.

Організатори, працівники аеропорту Херсон, зізнаються, що зовсім не очікували на таку кількість команд:

"Ми ставили собі планку долучити до змагань не менше 6 команд, в ідеалі - 8, а відгукнулося аж 10 команд з різних підприємств. Але це додало роботи в організації. Ми до останнього чекали усіх охочих і не знали остаточно скільки людей доведеться розміщати", - зізнається помічниця директора аеропорту Херсон Анна Іванська.

Помічниця директора аеропорту “Херсон” Анна Іванська (перша зліва)

Команда аеропорту “Херсон” протягом року активно готувалася до змагань у неробочий час. Спочатку провели Спартакіаду аеропорту Херсон. Визначили найкращих.

Тому сподіваємось, що наші учасники добре себе покажуть на змаганнях  - посміхається Анна.

У перший день змагань у футзалі зустрілися команди аеропортів “Херсон” та “ “Харків”

Після урочистого відкриття команди одразу пішли в бій. Авіаційна спартакіада стартувала зі змагань у футзалі. Першими зустрілися команди Херсонського та Харківського аеропортів. З впевненим рахунком 4:2 перемогу здобули херсонці.

Капітан команди Сергій Фенченко (начальник служби авіаційної діяльності аеропорту “Херсон”) розповідає, що перемогу вдалося здобути завдяки постійним тренуванням:

Капітан команди аеропорту “Херсон” Сергій Фенченко

"Ми інтенсивно тренувалися, налаштовувалися на перемогу і в перший день перемогли. Намагатимемося й надалі тримати цей темп".

Команда Херсонського аеропорту в наступному матчі з командою авіакомпанії МАУ не розчарувала своїх вболівальників та здобула наступну перемогу з рахунком 4:2.

Загальні результати першого дня змагань з футзалу:

  • Херсон - Харків 4:2
  • Херсон - МАУ    4:2
  • Харків - МАУ 0:2
  • Украерорух - Бориспіль 1:0
  • Украерорух - Миколаїв 6:1
  • Бориспіль - Миколаїв 12:0

Чемпіон з цього виду спорту буде визначений в останній день змагань. А от в гирьовому спорті та настільному тенісі вже відомі переможці. В змаганнях з настільного теннісу перше місце зайняла команда аеропорту Бориспіль, другу сходинку ДП «Украерорух», третю  – аеропорт Херсон. Загальні результати з гирьового спорту: перше місце - аеропорт Бориспіль, друге  - аеропорт Херсон, третє місце – аеропорт Одеса.

Змагання триватимуть до 7 червня. Бажаємо перемоги!

${gallery:f13519b52e644509dc748bd1ff3f07c4}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ