Підтримати нас

Українські адвокати висловили пропозиції щодо зміни в Кримінальному процесуальному кодексі

Автор статті
05 грудня 2019 07:45
613
Поширити:

Комітет з кримінального права та процесу Національної асоціації адвокатів України здійснив правовий аналіз законопроекту № 2304 щодо внесення змін до КПК.

Про це повідомляє Закон і бізнес.

За результатами проведеного аналізу проекту Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо приведення процесуальної процедури до міжнародних зобов'язань України у сфері кримінальної юстиції)» № 2304 НААУ направило свої пропозиції та зауваження до Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності, передає «ЗіБ».

Як повідомили у НААУ, вказані зауваження та пропозиції стосуються насамперед необхідності удосконалення окремих формулювань, використаних у проекті Закону, зокрема запропонованого визначення процесуальної дії.

Також ними, серед іншого, пропонується включити до переліку осіб, які можуть укласти договір із захисником, інших осіб, права чи законні інтереси яких обмежуються під час досудового розслідування, а також доповнити перелік  речей і документів, до яких заборонено доступ, інформацією, що зберігається на електронних носіях.

Детальніше з пропозиціями та зауваженнями до зазначеного законопроекту можна ознайомитися за посиланням.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ