Підтримати нас

Українська влада перешкоджала правосуддю

Vgoru
Автор статті
19 лютого 2019 16:15
653
Поширити:

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International констатує відсутність реального прогресу у розслідуванні злочинів, які були здійснені проти учасників Євромайдану.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій до п’ятих роковин розстрілів протестувальників на вулиці Інститутській у Києві.

"Масштаб порушень прав людини, скоєних під час Євромайдану, був далеко за межами того, з чим могла впоратися українська система кримінального судочинства, не кажучи вже про її загальну неефективність", - заявив старший директор офісу генсекретаря Amnesty International Колм О'Куанахайн.

За його словами, протягом п’ятирічного періоду, якого більше ніж досить для завершення розслідування, українська влада чинила опір і перешкоджала правосуддю.

Представник Amnesty International наголосив, що неспроможність притягнути до відповідальності колишніх і нинішніх правоохоронців, відповідальних за розстріли протестувальників, є "ганьбою для української системи кримінального судочинства".

"Політики неодноразово давали гучні обіцянки, але час і факти говорять самі за себе. Доти, поки всі відповідальні, включаючи тих, хто віддавали накази, не будуть притягнуті до відповідальності, справедливість не буде відновлена", - додав О'Куанахайн.

Amnesty International закликає українську владу докласти максимум зусилль для ефективного розслідування злочинів під час Євромайдану 2013-2014 років і відновити справедливість для всіх жертв правоохоронної системи.

"Влада повинна захистити слідчих від політичного тиску, а також надати їм ресурси і повноваження, необхідні для виконання їхніх завдань. Зокрема, забезпечити можливості для здійснення слідчого експерименту з відтворенням подій розстрілу маніфестантів 18-20 лютого 2014 року", - наголосили правозахисники.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ