Підтримати нас

Українська антарктична експедиція повертається додому: фото

Автор статті
02 травня 2020 16:00
683
Поширити:

Сьогодні, 2 травня, експедиція нарешті прибула до порту Пунта – Аренас у Республіці Чилі після перетину найбільш штормового місця планети – протоки Дрейка.

У той час, коли більшість людей в Україні за мандрівку вважають похід до найближчого супермаркету, зимувальний загін 24-ї Української антарктичної експедиції разом з сезонним літнім загоном 25-ї УАЕ попри шторми та карантин долають шлях у 15 тисяч кілометрів зі станції «Академік Вернадський» додому.

Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.

Океан позаду, попереду «лише» переліт через Південну Америку, Атлантику та Європу, через закриті кордони та аеропорти.

“Зусиллями дипломатів Постійного представництва України в Чилі команді полярників вдалось уникнути двотижневого карантину, адже в Антарктиді, з якої вони вирушили, наразі не зафіксовано жодного випадку коронавірусу. Це означає, що вони можуть уже скоро продовжити свою мандрівку додому”, – йдеться у повідомленні.

Наразі Національний антарктичний науковий центр опрацьовує ряд варіантів мандрівки з Південної Америки до Західної Європи, де наші полярники змогли б скористатись одним з евакуаційних рейсів до України, які нещодавно анонсував уряд.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ