Підтримати нас

Українка розповіла, скільки коштує проживання в Новій Зеландії

Автор статті
24 грудня 2017 18:05
591
Поширити:

Щоб комфортно себе почувати в Окленді Нової Зеландії у фінансовому плані, сім'я з двох чоловік повинна заробляти близько $120 тис. в рік.

Оренда невеликої квартири коштує близько $350. Комунальні послуги дорогі: електрика – $100-120 в місяць, вода – $50-80. Інтернет – близько $100 в місяць. Про це розповідає фахівець з трейд-маркетингу Маріанна Натарова з Києва, яка разом з сім'єю понад 7 років живе в Окленді, пише онлайн-журнал The Point.

"Ціни на базові продукти приблизно такі: молоко – 2,5 долара за 2 літра, хліб – від 2 до 3 доларів, фрукти в сезон – від 1 до 3 доларів за кг, картопля – 2 долара за кг, м'ясо – 10 доларів за кг курка, від 15 до 18 доларів за кг - яловичина", - розповідає українка.

В Новій Зеландії вступила в місцевий коледж. Щоб мати досвід роботи, влаштувалася булочну.

"Я починала в 6:00, закінчувала 11:00 до 12:00 їхала на навчання у коледж. Так тривало близько року, - каже Маріанна Натарова. - У Новій Зеландії складно знайти і отримати роботу без певного статусу і місцевого досвіду. Моя перша робота стала для мене хорошим досвідом і допомогла в подальшому працевлаштуванні по спеціальності. Тут не визнають досвід з інших країн, і "багате" резюме з України не гарантує навіть дзвінка з запрошенням на співбесіду на найпростішу роботу. Мій український диплом не був визнаний".

Зараз Маріанна Натарова працює в місцевому музеї.

"В Україні до виїзду я отримувала близько 1 тис. доларів місяць. Зараз моя зарплата не показова: я працюю неповний день, оскільки після народження дочки все ще в декреті. В середньому зарплата працівника Музею у моїй сфері діяльності становить 3 тыс. доларів в місяць".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ