Підтримати нас

У Херсоні віряни з різних конфесій відсвяткували Вербну неділю ходою і спільною молитвою. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
Автор статті
24 квітня 2016 12:55
610
Поширити:

Православні християни (священики і парафіяни УПЦ КП), католики, протестанти різних напрямків, а також іудеї взяли участь у ході та спільної молитви з нагоди одного з найбільш шанованих християнських свят - Вербної неділі.

Хресна хода, у якій взяло участь більше тисячі городян, пройшла по центральній частині Херсона і завершилася на головній площі міста - площі Свободи. Там представники різних релігійних конфесій привітали городян з одним з найбільш значущих християнських свят, а потім відбулася спільна молитва. Херсонці молилися про мир, єднання і якнайшвидшому завершенні смутного часу, який переживає зараз Україна. У промовах представники різних релігійних конфесій закликали херсонців до єдності та порозуміння. Кожен з представників духовенства причитав свою молитву. А спільно була прочитана головна молитва християн «Отче наш».   

В урочистостях брали участь і представники органів влади, які також привітали херсонців.

Завершилися урочистості концертом, на якому були виконані пісні релігійного змісту.

Святкування Входу Господнього в Єрусалим, відоме також як Вербна неділя, встановлено в пам'ять про день, коли Спаситель в'їхав в Єрусалим, а люди встеляли його шлях пальмовими гілками і вітали вигуками "Осанна!". Причиною тріумфування було диво, яке зробив напередодні Ісус, воскресивши Лазаря. У християнській традиції день Входу Господнього в Єрусалим вважається символом майбутнього воцаріння Бога і святкується за тиждень до Пасхи. У цей день віруючі несуть в церкви для освячення гілки розпустилася верби - вони символізують пальмові гілки, якими вітали Христа.

${gallery:9e44e1a05d9cc3991371b24513794020}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ