Підтримати нас

Указ про припинення договору про дружбу з Росією набув чинності

Автор статті
19 вересня 2018 06:00
730
Поширити:

В Україні набув чинності указ президента Петра Порошенка, який вводить в дію рішення РНБО про припинення договору про дружбу між Україною і Росією.

Документ був опубліковано в газеті Урядовий кур'єр.

Згідно з документом, припинено дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 року.

Тепер Міністерство закордонних справ України має заявити Росії про бажання України припинити дію цього договору та внести на розгляд президента проект закону про припинення дії угоди.

Також МЗС має проінформувати Організацію Об'єднаних Націй, Організацію з безпеки і співробітництва в Європі, інші міжнародні організації про бажання України припинити дію договору про дружбу з РФ і підстави припинення.

Договір про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною і РФ, укладений в 1997 році, став основоположним документом української-російських відносин, які передбачали стратегічне партнерство "на основі принципів взаємної поваги, суверенної рівності, територіальної цілісності, непорушності кордонів, мирного врегулювання суперечок, незастосування сили або загрози силою, включаючи економічні та інші способи тиску".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ