Підтримати нас

Угорщина продовжить блокувати комісію Україна-НАТО

Автор статті
16 жовтня 2018 09:01
634
Поширити:

Угорщина продовжить блокувати Комісію Україна-НАТО на рівні міністрів.

Таке рішення міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто висловив під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним на засіданні глав МЗС країн ЄС у Люксембурзі, передає DW.

Сіярто заявив, що Україна не досягла прогресу за законом про освіту і не впровадила рекомендації Венеційської комісії.

Глава МЗС Угорщини також висловив невдоволення петицією щодо врегулювання статусу громадян України з подвійним і більше громадянством країн ЄС, а також внесенням низки громадян Угорщини, в тому числі і самого Сіярто до бази сайту "Миротворець".

Під час переговорів сторони відзначили, що поки конфлікт між країнами не вирішено, але є суттєвий прогрес.

"Нам треба знайти шлях, як знайти спільну мову з Угорщиною, це – складний шлях", - підсумував Клімкін. За словами Сіярто, він також хотів би "зміцнювати і поліпшувати відносини".

Нагадаємо, через новий український закон про освіту загострилися відносини між Україною та Угорщиною.

Перехідні положення закону передбачають: "особи, які належать до корінних народів, національних меншин України і розпочали здобуття загальної середньої освіти до 1 вересня 2018 року, до 1 вересня 2020 року продовжують здобувати таку освіту відповідно до правил, які існували до набрання чинності цим законом, з поступовим збільшенням кількості навчальних предметів, що вивчаються українською мовою".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ