Підтримати нас

Учні з порушенням зору складатимуть ЗНО з використанням шрифту Брайля

Автор статті
29 грудня 2020 15:30
875
Поширити:

У 2021 році українські школярі з порушенням зору зможуть скласти зовнішнє незалежне оцінювання з використанням завдань, які будуть надруковані шрифтом Брайля. Тестування проведуть під час додаткової сесії.

Зокрема, лише деякі предмети ЗНО матимуть завдання з шрифтом Брайля: українська мова та українська література, математика, історія України, біологія, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

Всі учасники ЗНО отримають тестовий зошит із завданнями роботи та зошит для відповідей. Відповіді на завдання також мають бути записані шрифтом Брайля з одного боку аркуша, починаючи з наступного після титульного.

Сертифікаційна робота з української мови і літератури для осіб, які під час навчання використовують шрифт Брайля, міститиме 30 завдань різних форм, зокрема – відкритої форми з розгорнутою відповіддю (власне висловлення). Для виконання тесту учасники матимуть 150 хвилин.

Окрім того, у 2021 році учасники ЗНО можуть складати ЗНО лише з української мови. Так, протягом 120 хвилин учасники виконуватимуть 18 завдань різних форм, у тому числі – відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

На виконання сертифікаційної роботи з математики учні отримають 150 хвилин. Учасники повинні будуть розв’язати 20 завдань різних форм, 2 з них – відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

ЗНО з історії України міститиме 40 завдань різних форм. Для виконання роботи учасники матимуть 120 хвилин. Водночас сертифікаційна робота з біології міститиме 34 завдання різних форм, на виконання яких відведено теж 120 хвилин.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ