Підтримати нас

Учні Херсонської обласної школи-інтернату для дітей з вадами слуху навчаються вдома онлайн

Автор статті
04 травня 2020 14:00
631
Поширити:

У кожного класу є окрема група у вайбер, де батьки отримують відео-уроки для дітей, завдання та надсилають відео або фото виконання. У відеозаписі іде пояснення нових слів-жестів та сурдопереклад теми.

Запис такого уроку, як українська жестова мова для дітей з вадами слуху, потрібно викладати тільки візуально, говорить вчителька Зінаїда Логвинченко.

"Я повинна ознайомити учнів з конкретними жестовими словами, які вони ще не знають, або забули. Або потрібно їм ознайомитися. Моя задача ознайомити їх зі структурою казки, новими жестовими позначеннями. Отримати відео або іншу віддачу", - розказала жінка.

Заступниця директора школи-інтернату І-ІІІ ступенів Херсонської обласної ради Мар’яна Мартинюк, розповіла, що складність полягає у тому, що багато дітей проживають у сільській місцевості, де немає інтернет-покриття або воно слабке. Є випадки, що батьки працюють і можуть тільки увечері допомогти зробити завдання.

Вчителі інтернату самостійно готують уроки з використанням жестової мови і дактилю, - розказав директор школи-інтернату І-ІІІ ступенів Херсонської обласної ради Віктор Меренков.

"Наші діти інші. Вони відносяться до лексичної меншини, то та інформація та об’єм, які подаються в теле-уроках нам не підходить, бо неадаптоване до наших дітей. Крім того, там немає сурдоперекладу", - додав Віктор Меренков.

Донька Зінаїди Логвинченко має вади слуху. На карантині навчається за допомоги мови жестів. Вчителька української жестової мови Зінаїда Логвинченко повідомила:

"Коли ми спілкуємося з дітьми онлайн вони завжди просяться до школи. Питають, коли повернуться, коли вже це буде. Карантин показав потребу у вивченні жестової мови, показав, що ця мова зближує батьків з дітьми.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ