Підтримати нас

Учасники блокади Криму висунули ультиматум

Автор статті
12 грудня 2015 06:15
533
Поширити:

Учасники блокади Криму дали українській владі час до Нового року, щоб та на офіційному рівні заборонила постачання електроенергії на півострів.

Про це активісти повідомили кореспонденту УНН.

"Блокада триває. Поїхав лише "Правий Сектор", бо не погодився з тим, що подали електроенергію до Криму. Але залишилися всі інші, ті, хто буде стояти на своєму до останнього. Ніякі наші вимоги не виконані: політичні в'язні як сиділи, так і сидять. Влада наша ні про що не думає, але, якщо влада не думає, то думати буде народ, як це було останні два роки. Все вирішують добровольці, волонтери. І цього разу вирішать, якщо влада нічого не зробить. У них є час до Нового Року", - прокоментував учасник акції по блокаді Криму Володимир "Титан".

За словами активістів, якщо до Нового року Верховна Рада офіційно не заборонить електропостачання на півострів, то вони відновлять енергоблокаду.

"Ми показали, що ми ніякі не терористи і вміємо боротися цивілізовано. Дозволили дати світло по цій лінії, але був поставлений ультиматум. Далі справа за владою, яка повинна ввести питання в правове поле. Якщо нічого не буде вирішено, то світло буде заблоковано. Якщо стовпи падали, то немає гарантії, що вони не впадуть знову", - зазначив учасник акції, автомайдановец Леонід Шипко.

Нагадаємо, на цьому тижні через незгоду подавати електроенергію на окупований півострів з блокпостів пішли бійці "Правого сектора". Інші учасники акції продовжують чергувати. Біля відремонтованої опори лінії "Каховська - Титан" продовжує стояти намет.

За словами Рефата Чубарова українське світло в Крим дали всього лише на два тижні. А далі активісти блокади або дочекаються офіційного відключення енергопостачання, або знову "візьмуть ситуацію в свої руки".

У свою чергу влада Криму каже, що готова сама відмовитися від української електроенергії.

${gallery:88b359df2db30bc936701d838bf8708c}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ