Підтримати нас

У ЗСУ розповіли, які виплати отримають резервісти тероборони

Автор статті
23 грудня 2018 14:34
803
Поширити:

Резервісти територіальної оборони за умови проходження навчальних зборів зможуть отримати загалом за рік від 5 194 до 9 229 грн виплат.

Про це розповів начальник відділу взаємодії управління територіальної оборони командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Андрій Бевзюк, передає кореспондент УНН.

"Відповідно до орієнтовного розрахунку, виплати резервістам та військовозобов'язаним за час проходження зборів будуть виплачуватися добові за кожен день перебування на зборах, в залежності від військового звання, середній заробіток на підприємствах та організаціях, на яких працюють призвані на зборах громадяни з наступним відшкодуванням цих витрат. Військовозобов'язаним та резервістам, які не працюють, військовими частинами виплачується грошове забезпечення у розмірі прожиткового мінімуму - від 1762", - розповів він.

За його інформацією, загальна сума виплат за рік, в залежності від військового звання і за умови проходження 30-ти денних навчальних зборів для працюючих резервістів становитиме від 6 773 грн до 9 229 грн (з врахуванням сплати всіх податків). Безробітні резервісти отримають - від 5 194 до 7 651 грн.

Військовозобов'язані, які працюють, за вище перерахованих умов зможуть отримати за рік - від 3 357 до 3 897 грн в рік.

Крім того, полковник Бевзюк розповів, що командування Сухопутних військ завершило організаційні заходи з реалізації рішень Генштабу зі створення нової складової сил і засобів територіальної оборони, яка передбачає формування бригад тероборони в кожній області.

Відповідаючи на уточнення про те, протягом якого часу резервісти тероборони зможуть стати на захист держави в разі нападу агресора, полковник сказав: "Є певна кількість підготовленого складу, який протягом до 20 діб спроможний стати до лав відповідних підрозділів територіальної оборони і здійснити посиленення охорони й оборони визначених об'єктів".

Раніше Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що багатоешелонна система територіальної оборони, яка створюється в Україні, є запорукою і фундаментом захисту нашої країни в умовах масштабного військового конфлікту.

Нагадаємо, 25 листопада, у районі Керченської протоки стався російський збройний напад і захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" і буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса в порт Маріуполя - з Чорного в Азовське море, також було поранено і захоплено в полон членів їхніх екіпажів.

У зв'язку з цим у 10 областях України введено воєнний стан до 26 грудня терміном на 30 днів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ