Підтримати нас

У ЗСУ продовжили проект річних офіцерських курсів

Автор статті
17 липня 2019 07:34
776
Поширити:

Проєкт з підготовки офіцерів на 12-місячних лідерських курсах на базі здобутої раніше вищої освіти для громадян віком до 30 років цього року поширять на чотири військові виші.

«Курси є продовженням пілотного проєкту, що тривав протягом минулого року в Національній академії сухопутних військ та отримав позитивні результати», – повідомляють у Міноборони.

Про це передає сайт "ukrmilitary".

— Основна мета проєкту — апробація нових програм професійної підготовки офіцерського складу на лідерських курсах та шляхів комплектації первинних офіцерських посад у стислі терміни, — зазначив заступник директора Департаменту військової освіти і науки, соціальної та гуманітарної політики МО України полковник Вадим Артамощенко.

Лідерський курс тактичного рівня включає первинну та базову загальновійськову підготовку, а також фахову складову, зокрема з вивчення процесу планування і ухвалення військових рішень за стандартами НАТО – TLP (Troop Leading Process).

З правилами прийому на курси можна ознайомитися на сайтах львівської Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, одеської Військової академії та київського Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут.

Нагадаємо, що організацію пілотного курсу минулого року супроводжував скандал, коли стало відомо, що щонайменше трьом жінкам відмовили у вступі на курси офіцерів через стать.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ