Підтримати нас

У війні нелегальних перевізників до херсонських курортів правоохоронці й чиновники знову програли

Автор статті
29 вересня 2021 14:05
1,720
Поширити:

Цьогоріч укотре була провалена організація перевезень до морських курортів Херсонщини від залізничного вокзалу. Через що розгорілася справжня війна між перевізниками, котрі мають ліцензію, і так званими “нелегалами”. Проблема в тому, що офіційні перевізники отримали право чекати на пасажирів тільки на автостанції “Юг”. Зазвичай приїжджі не доходять до неї, бо їх з перону швидко перехоплюють “нелегали” й саджають до своїх бусиків, які стоять поруч із залізничним вокзалом на парковці.

Ще на початку червня перевізники, що мають ліцензії виходили на мітинг до облдержадміністрації з вимогою навести лад й розібратися з “нелегалами”. Під їх тиском в департаменті інфраструктури ініціювали створення комісії, куди запросили представників поліції та Укртрансбезпеки. Результатом їх роботи стало встановлення дорожніх знаків, що обмежують стоянку автобусів на парковці біля залізничного вокзалу. Неподалік чергував екіпаж з поліцейськими, які мали штрафувати порушників. Проте це мало чим допомогло у боротьбі з “нелегалами”, вони просто змінили місце паркування й продовжували збирати людей з перону. 

Провальною організацію перевезень до курортів визнали під час засідання громадської ради при Херсонській облдержадміністрації, куди запросили перевізників, профільні громадські організації й заступника департаменту інфраструктури. 

Голова херсонської обласної громадської організації "Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників" Володимир Стеценко нарікає на недбалість в організації перевезень з боку директора департаменту інфраструктури Херсонської облдержадміністрації Романа Діденка й запропонував звернутися до голови облдержадміністрації з проханням усунути його:

Організатор перевезень повністю провалив цей літній сезон. Я звертався до Діденка письмово і просив зібрати усіх перевізників, громадські організації й вирішити проблемні питання. Мені відповіли, що створено якусь комісію і, якщо буде потрібно, нас покличуть. Це перше засідання, де присутні всі сторони, але сезон уже провалено. Раніше за такі порушення звільняли з посади. Ми (чотири громадські організації перевізників) написали листа до губернатора з проханням звільнити Діденка. Відповіді досі немає. Прошу громадську раду клопотати про зняття з посади директора департаменту інфраструктури, бо ми й наступного року матимемо той самий безлад.

Зі свого боку в облдержадміністрації визнають: робота комісії не була на сто відсотків ефективною. На заваді стало те, що для боротьби з “нелегалами” не вистачало інспекторів Укртрансбезпеки. Розпал туристичного сезону співпав з активними перевезеннями зібраного врожаю великогабаритними вантажівками, і всі сили були кинуті на боротьбу з перевантаженими фурами. Але варто згадати, що ця “боротьба” прославилася затриманням патрульних поліцейських, котрі вимагали хабарі з водіїв вантажівок. За даними слідства, схема приносила ділкам 25 тис. гривень "прибутку" щодня.

Також податкова не змогла здійснити перевірку “нелегалів” оскільки у них наразі діє мораторій і їх фахівці можуть проводити тільки роз’яснювальну роботу. 

Зрештою громадська рада вирішила звернутися до колегії Херсонської облдержадміністрації з пропозицією розробити єдиний механізм дій боротьби з нелегальними перевізниками між представниками херсонської облдержадміністрації, як організатора перевезень, Укртрансбезпеки, патрульної поліції та податкової.

Фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ