Підтримати нас

У Верховній Раді зареєстрували проєкт про створення ТСК щодо нападів на активістів

Автор статті
31 жовтня 2019 08:29
581
Поширити:

У Верховній Раді зареєстрували проєкт про створення Тимчасової слідчої комісії для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів упродовж 2017–2018 років.

Відповідний проєкт оприлюднено на сайті Верховної Ради.

“Метою Тимчасової слідчої комісії визначається перевірка відомостей щодо 55 нападів на громадських активістів у 2017–2018 роках зі “Списку Гандзюк” з метою підтвердження або спростування зазначених фактів”, йдеться в пояснювальній записці проєкту.

Серед завдань ТСК перевірки перебігу розслідування правоохоронними органами України нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів, збір відповідної інформації та ініціювання питання про притягнення винних осіб до відповідальності.

У проєкті пропонується встановити термін діяльності ТСК один рік із першим звітом через пів року після утворення комісії.

У документі вказується, що завдяки діяльності ТСК в минулому скликанні Верховної Ради справи нападів на громадських активістів перебували під постійним парламентським контролем.

Проте висновки ТСК не були взяті до уваги правоохоронцями, а замовники всіх нападів перебувають на волі, жодного відповідального за саботаж розслідувань не було притягнуто до відповідальності. Зі сторони постраждалих є побоювання, що справи почнуть просто закривати”, вказується в пояснювальній записці.  

На сторінці “Хто замовив Катю Гандзюк?” подякували ініціаторці подання постанови народній депутатці Соломії Бобровській.

“Сподіваємось, що інші народні депутати також усвідомлюють важливість роботи цієї комісії та підтримають її створення. Сподіваємося також, що нам не доведеться влаштовувати чергові акції під стінами Верховної Ради та піднімати суспільство, щоб знову донести думку про те, що напади на громадських активістів в Україні мають бути розслідувані”, відреагували на сторінці ініціативи, закликавши чимшвидше поставити на порядок денний розгляд питання про створення ТСК.

На початку вересня понад 20 громадських організацій звернулися до новообраних нардепів з вимогою створити ТСК для розслідування відомостей щодо вбивства Катерини Гандзюк та нападів на інших громадських активістів.

Як пояснили автори звернення, з боку правоохоронців не було зроблено жодного висновку зі звіту аналогічної ТСК, яка працювала пів року в минулому скликанні Верховної Ради.

 “Лише активний контроль зі сторони парламенту дозволить довести розслідування нападів на громадських активістів до логічного закінчення – покарання всіх замовників!” пояснили в заяві громадські активісти.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ