Підтримати нас

"У цьомі фільмі показують життя"

Автор статті
23 грудня 2016 08:55
651
Поширити:

Уперше на Херсонщині, в рамках 13-го Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини, відбуваються покази для учасників АТО у районах області.

Документальні фільми про права людини вже подивились у Скадовську, Каланчаку та Олешках.Організатор показу фільмів для учасників АТО - ГО "Південь". Координаторкою цього проекту виступила юриста Фонду милосердя та здоров'я Олена Старюк.

На численні прохання учасників АТО, Мандрівний Docudays UA завітав і до прикордонного Генічеська.

Подивитись документальне кіно про права люди ни прийшли учасники АТО з родинами, вчителі та представники Олешківської міськради.

В Олешках показали дві стрічки: "Українські шерифи" та "Аліса в країні війни".

Глядачам дуже сподобавалась стрічка Романа Бондарчука "Українські шерифи". Вонидуже жваво обговорювали фільм, який боровся за право номінуватись на "Оскар". І поділились власними враженнями від побаченого:

«Такі фільми варто показувати не лише бійцям АТО, а усім. Особливо нашій молоді»/

«У цьому фільмі показують життя, яким воно. Без декорацій та вигаданих монологів та доль. На жаль, такі сумні реалії можна побачити ледь не в кожному селі Херсонщини».

«Виявляється, на Херсонщині працюють шерифи. Мабуть, їх дуже мало, бо про них і їх роботу мало що відомо».

Показ відбувався у приміщенні Генічеського професійно-технічного училища №27. Його директор, Анатолій Шведов, запропонував як можна частіше привозити подібні документальні фільми та показувати його студентам.

Покази документального кіно про права людини для бійців АТО на Херсонщині тривають.




Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ