Підтримати нас

У стінах Верховної Ради досі функціонує храм МП

Автор статті
17 січня 2019 13:33
680
Поширити:

Попри численні звернення депутатів та активістів, церкву, яку самовільно облаштував ще у 2008 році скандальний нардеп Рибаков (тодішній "регіонал"), не закрили.

Наприкінці 2018-го, допоки депутати не пішли на канікули, там лунали богослужіння, пише газета Експрес.

"Коли проходиш коридором, то там чути запах ладану, — каже нардеп Віталій Купрій. — Певний час, ще у 2017 році, той храм не працював. Але наприкінці року знову прийшов батюшка і проводив служби. Згідно з документами, це приміщення має зовсім інше призначення — робочий кабінет.

Ще два роки тому я звертався до голови Верховної Ради Андрія Парубія, і отримав відповідь, що "існування в будівлі парламенту церкви не відповідає законодавству". Проте час минув, а "віз і досі там".

Імпровізований Святоволодимирський храм УПЦ Московського патріархату діє в одному з приміщень комітетів Верховної Ради, що по вулиці Садовій, 3-а. Розташований він на сьомому поверсі, неподалік телеканалу "Рада".

Всередині — вівтар, розписи на стінах, на аналої — Псалтир. Кажуть, там можна залишати записки "за здоров'я" і "за упокій".

Наразі в стінах парламенту досі не знають, що робити із цим храмом. Вгорі над дверима висить табличка "Кабінет милосердя", поруч інша — "Кабінет народного депутата Юрія Мірошниченка" (Опозиційний блок). Опікується московською церквою в стінах українського парламенту протоієрей Віктор Яценко, голова Синодального відділу в справах пастирської опіки пенітенціарної системи Православної Церкви Московського патріархату.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ