Підтримати нас

У США наполягають на перевірці «зв’язків Єрмака з Росією»

Vgoru
Автор статті
09 липня 2022 07:52
722
Поширити:

Вікторія Спартц перша в історії членкиня Конгресу США, народжена в Україні, закликала президента США перевірити «ймовірні зв’язки» очільника Офісу президента України Андрія Єрмака з Росією.

Своє звернення вона опублікувала у Twitter.

Зокрема, Вікторія Спартц пише: «ґрунтуючись на різних розвідувальних даних, діях Єрмака в Україні та його ймовірних зв'язках з Росією, Конгресу необхідно терміново отримати цю інформацію, щоб підтвердити чи спростувати різні серйозні звинувачення».

А нижче обґрунтовує необхідність такого звернення ще й «матеріальною участю США у цьому конфлікті». Отже, має бути «такий рівень суворості та підзвітності американському народу».

Вікторія Спартц нагадала Байдену, що Єрмак призначив Олега Татарова своїм заступником у правоохоронних органах для боротьби з корупцією. Але той понад рік зволікав із призначенням головного антикорупційного прокурора. Це, звісно, саботувало діяльність антикорупційних органів, «внаслідок чого Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро припинили функціонувати».

«Оскільки президент Зеленський дуже старанно працює над створенням союзів із Заходом та нашою країною, ми зобов'язані інформувати його, якщо у нас можуть бути якісь побоювання з приводу ключових людей у його оточенні», – підсумувала конгресвумен.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ