Підтримати нас

У справі Гандзюк змінили групу прокурорів

Автор статті
04 жовтня 2019 11:00
659
Поширити:

Генпрокуратура змінили групу прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво в справі нападу на херсонську активістку та чиновницю Катерину Гандзюк.

Про це повідомила пресслужба відомства, пише Центр прав людини ZMINA.

Новостворена група прокурорів, за даними відомства, вже оновила план досудового розслідування в кримінальних провадженнях у межах справи. Відомо, що досудове розслідування в справі Гандзюк проводить слідче управління СБУ під процесуальним керівництвом Генпрократури.

Активісти ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” неодноразово критикували роботу прокурорів. Серед іншого вони обурювалися:

  • зміною у квітні кваліфікації справи з навмисного вбивства на заподіяння важких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть;
  • угодою прокуратура з виконавцями злочину, яка передбачала мінімальні терміни ув’язнення;
  • непродовженням запобіжного заходу одному з підозрюваних Ігорю Павловському, якому перед тим змінили підозру зі співучасті на приховування злочину тощо.

Також активісти називали відверто слабкою роботу прокурорів у судах за участю підозрюваного в організації замаху Владислава Мангера та вказували на неспроможність ГПУ оголосити підозри іншим замовникам нападу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ