Підтримати нас

У Сербії знову протестували проти політики президента

Автор статті
20 січня 2019 11:30
690
Поширити:

У сербському Белграді пройшла чергова акція протесту проти політики президента країни Александара Вучича.

На вулиці міста вийшли більше 10 тисяч людей, вимагаючи свободи слова як передумови для вільних та чесних виборів, повідомляє Reuters.

«Понад 10 тисяч людей пройшли вулицями Белграду у суботу ввечері, щоб протестувати проти політики президента Александра Вучіча та його Сербської прогресивної партії, вимагаючи свободи ЗМІ як передумови для проведення вільних та чесних виборів», - йдеться у повідомленні.

Організував акцію Альянс за Сербію, вільна група з 30 опозиційних партій та організацій, учасники акції скандували «Вучіч крадій» та «Почалося». Як зазначається, це вже на восьмий щотижневий протест. Попередні мітинги залучали не меншу кількість учасників.

Багато учасників протесту вимагають від влади нових виборів та свободи ЗМІ. «Наша єдина вимога, щоб це зло (режим Вучича – ред.) пішло», - сказав Брінісаль Тріфунович, актор, який звернувся до натовпу, як і у попередні тижні. "Ми хочемо виборів, але насамперед вони мають бути вільними".

У адміністрації Вучіча, відмічає Reuters, не надали коментарів щодо цієї акції. Раніше президент заявив, що не буде задовільняти вимоги опозиції щодо виборчої реформи та свободи ЗМІ, «навіть якщо б на вулиці вийшло 5 мільйонів людей», але сказав, що готовий перевірити популярність своєї партії на достроковому голосуванні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ