Підтримати нас

У Росії «любов до Батьківщини» перешкоджає вивченню економіки

Автор статті
06 лютого 2019 13:26
677
Поширити:

В перелік підручників Російської Федерації не влючили шкільний підручник з економіки для 10-11 класів через відсутність матеріалів, які формують у школярів «любов до Батьківщини».

Про це доктор економічних наук розповів газеті "Коммерсантъ".

Російське міністерство освіти замовило експертизу підручника, в результатах якої є формулювання: "питання для обговорення не сприяють любові до Батьківщини", "наведені приклади не сприяють любові до Батьківщини". На основі експертизи видавництво запропонувало автору внести в підручник матеріали "про плани найближчого економічного прориву" і про "імпортозаміщення, як один із напрямків сучасної економічної політики", які формують в учнів почуття гордості за країну.

Ліпсіц заявив, що готовий внести в підручник деякі правки, щоб не створювати проблем школам, які захочуть використовувати книгу як навчальний посібник. Але вчений відмовився вносити правки про зліт економіки й патріотичні пориви, заявивши, що не впорається з такою роботою.

"Розучився я таке писати за останні 25 років і відновлювати навички словоблудства вже не хочу", - сказав російський економіст.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ