Підтримати нас

У Росії компанію-перевізника, яка пропонує обирати національність водія, звинуватили в расизмі

Автор статті
05 червня 2018 22:00
664
Поширити:

У Росії одна з компаній-перевізників пропонує своїм користувачам обирати національність водія. На дискримінаційні особливості сервісу звернула увагу одна з користувачок Facebook.

Марія Меншикова вирішила замовити машину, щоб перевезти речі, але коли почала обирати автомобіль на сайті компанії-перевізника, звернула увагу, що в переліку додаткових послуг є можливість обрати національність водія.  

"Сьогодні мені потрібні були вантажники, щоб перевезти меблі. Справа нехитра – Гугл на мій запит запропонував компанію "Газелькін". Я вбила адреси, вибрала фургон і вирішила подивитися розділ додаткових послуг. Серед них була послуга (присядьте) "водій слов'янської національності"!" – написала дівчина на своїй сторінці.

Щоб замовити "водія слов’янської зовнішності" пасажирам слід доплатити 500 рублів.

"Риторика ганебних оголошень на стовпах "тільки слов'янам" перекочувала до великих компаній. Я бажаю всім нинішнім водіям і вантажникам компанії знайти нову роботу, де їхні професійні якості не будуть ставитися в залежність від фенотипу і громадянства. А керівництву компанії принести вибачення своїм працівникам і прибрати дискримінаційні додаткові послуги зі свого переліку", – обурювалася Марія.

Допис жінки активно почали коментувати інші користувачі. Середи них були й водії.

"Я сам таджик, і весь цей шовінізм відчував на собі. Просто суспільство хворе на побутовий націоналізм, і компанії в гонитві за прибутками йдуть на такі кроки. Попит народжує пропозицію", – написав один з них.

Але деякі з коментаторів почали виправдовувати компанію.

"Якщо я живу на закритій території (військове містечко), куди не пускають людей без паспорта РФ, а з південних регіонів тільки за узгодження перепустки за 14 (!!!) діб. Моє бажання замовити вантажника/кур'єра "слов'янина" з паспортом РФ, щоб привезти мені осетинських пирогів, є расистським?" – писали вони.

Про дискримінаційні особливості сервісу компанії почали писати медіа, а у Twitter користувачі почали активно жартувати.

"Компанія "Газелькін" запропонувала клієнтам доплачувати за водіїв слов'янської національності – кібермайбутнє, на яке ми заслуговуємо", – писали вони.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ